CHESTERFIELD ELEGANT EN VERLEIDELIJK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHESTERFIELD ELEGANT EN VERLEIDELIJK

Your Title Goes Here

De Slaapwinkel heeft ook originele Chesterfields in collectie. Deze meubels worden in Engeland op traditionele wijze met de hand vervaardigd en altijd voorzien van een certificaat van origine en een garantiebewijs. Scroll naar beneden voor een beeld van de collectie.

Daar slaap je goed!

WAT IS EEN CHESTERFIELD?

Een echte Chesterfield wordt natuurlijk gemaakt in Groot-Brittannië, waar het model, naar men zegt, zo´n 150 jaar geleden is ontstaan en is vernoemd naar ene Lord Chesterfield. De stad Chesterfield bestaat ook. Vaak vindt u op het internet goedkope kopieën van de originele Chesterfield, gemaakt in lage lonen landen met inferieure kwaliteit leder en onderstel. De Slaapwinkel verkoopt uitsluitend kwaliteitsmeubelen van Engelse Origine.

KENMERKEN VAN EEN CHESTERFIELD

De Chesterfield bank of fauteuil kenmerkt zich door gelijke hoogte van de armleuning en rug, circa 70 cm hoog. De diepte is meestal 90 cm diep en de breedte, afhankelijk van de uitvoering, varieert van 90 cm voor een fauteuil tot 210 cm voor een 3-zits bank. Het meest in het oog springende kenmerk van een Chesterfield zijn natuurlijk de noppen, ofwel de capitonnering van de bank of fauteuil, zowel van de arm als rugleuning en eventueel ook het zitvlak. Hierdoor ontstaat het typerende ruitpatroon

'TAZEN' OF 'STUDS' - NOSAG VEREN

De afwerking van de voorkant kan zijn gemaakt met tazen (koperen siernagels met een bewerkte bolle kop, ook wel studs genaamd) of met een leren bies, piping genoemd. De onderkant van de voorkant onder de zitkussens kan uitgevoerd zijn als gladde boule of met 1 of 2 rijen knopen of noppen.

Een Chesterfield wordt vrijwel altijd uitgevoerd in zware kwaliteit rundleder. De romp is van degelijk beukenhout en voorzien van nosag vering. Deze stalen veren in een s-vorm garanderen een zitgenot voor vele jaren.

LEDER IS HANDWISH

Het leder is meestal handwish. Het leer wordt met de hand gekleurd waardoor de klassieke schaduwwerking onstaat. De meest verkochte kleuren handwish zijn rust, brown, green en tan, maar natuurlijk kunt u ook alle mogelijke effen kleuren bestellen zoals: zwart, wit/crème, blauw en rood.

ONZE COLLECTIE

Kom naar onze winkel - Brederodelaan 3 te Papendrecht!

LOCATIE

 Winkelcentrum de Meent - Brederodelaan 3
3353 GG Papendrecht

Buys Zit & Slaapcomfort

OPENINGSTIJDEN

Di t/m Do   10.30u  tot 16.30u
Zaterdag    10.30u  tot  16.30u
Zondag & Maandag & Vrijdag gesloten (alleen op afspraak)

Wilt u informatie bel:
Winkel  078 - 647 59 06
Mob  06 - 10 53 10 04

UPDATE JULI 2024

Your Title Goes Here

De plek waar je droom begint!

DISCLAIMER: © 2021 - 2024 DE SLAAPWINKEL- All rights reserved - DEVELOPED & UPDATES BY WWW.EVERYTISING.EU / WWW.EVERYTISING.NL